Følg oss på e-post

onsdag 9. september 2015

Tidemann, et fantastisk biblioteksystem!

Litt tilbakeblikk:)

Jeg jobbet med CP/M tidlig på 80-tallet, og benyttet floppy disker på 8 tommer. Etter hvert ble det 5, 1/4, og for å gjøre en lang historie kort..., de forsvant:)

Etter å ha jobbet med og utviklet biblioteksystem siden starten av automatisering tidlig på 80-tallet, har vi kommet virkelig langt med Tidemann 5.

Det hele startet med å automatisere kortproduksjonen.

Fase 1:
Brukerne fikk mulighet til å skrive inn all kortdata til Wordstar. Deretter ble det produsert kort, basert på Pascal, toppet på all informasjon som ble lagt inn i Wordstar.

Fase 2:
Etter hvert ble det mye "wordstar"-data. Disse dataene ble grunnlaget for å lage et online biblioteksystem.

Nå var vi i gang!

Fase 3:
Fra nå ble kortproduksjonen faset ut til fordel for søk i en database.

Dette gjelder også i dag, men fordelen er at muligheten er så mye mer, enn det var på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.

Vi har vært med hele tiden!

I dag følger Tidemann alle de standarder som kreves av norske bibliotek.

Vi har SRU, OAI, MARC, ISO-15693, MAPI (både enkel og avansert), SMTP, SIP2 m.m.

Vi har utviklet all programvare selv for alle disse standarder.

Vi kjøper ikke programvare på lisenser for videresalg, noe som forøvrig ville fordyret produktet til deg som sluttbruker. I tillegg ville det forvansket support til våre brukere.

En annen stor fordel er at vi har full kontroll på egen programkode, noe som igjen gir oss veldig fordel til å hjelpe våre kunder med tilpasninger der det er mulig.

Det siste vi jobber med nå sammen med de andre bibliotekleverandørene i systemleverandørgruppen, er NCIP. Dette skal bl.a. resultere i et nytt fjernlånsystem i den norske bibliotekverdenen.

Tidemann er et meget solid system, som fungerer helt smertefritt.

De fleste av våre kunder kjører mot våre meget stabile sentraldriftservere. Resten kjører på egne lokale servere. Uansett hvor de lagrer deres data, vi hjelper dere uansett.

Vi har meget gode priser på alle våre tjenester.

Ønsker du å benytte Tidemann, få god hjelp, og samtidig spare penger? Vennligst ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg med konvertering.

Vi gjør alt for at våre brukere får topp service!